Kängavård

Vårda kängor

Tips på hur ni på bästa sätt tar hand om era militärkängor och poliskängor med skovård. Ju bättre du underhåller dina kängor ju längre håller de för dig.

Tips nedan från Meindl Sverige:

 Meindls kängor är impregnerade från fabrik, så du behöver inte impregnera nyinköpta skor. Vi rekommenderar att du använder Meindl Sportwax c:a 1 ggn i månaden och impregnerar med Meindl Wet-proof 2 ggr per år. Använder du kängorna väldigt frekvent kan du behöva waxa oftare. Skinnet är ett levande material, vilket är anledningen till att du måste ge det näring för hållbarheten.

Låt genomvåta skor torka långsamt, i skuggan och i frisk luft (inte vid brasa, spis, element eller i direkt solljus; vått skinn blir lätt bränt och blir då hårt och spricker).

I alla skor och framför allt vid frekvent användning, bildas bakterier. Byt därför iläggsula ofta. Meindlsulor och extra snören finns i din Meindlbutik.

Obeservera att syra, gödselmedel, gödningsmedel mm är gift för skinnet och sulans dämpningskilar. Skor som används i sådana miljöer måste tvättas och skötas väl för att hålla.